Keurmerk Veilig en Schoon

Voor de vierde keer op rij heeft Tropiqua het Keurmerk Veilig en Schoon behaald. Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft Tropiqua gehoor aan wensen en eisen van de bezoekers. Met het realiseren van structurele kwaliteitsverbetering onderscheidt zwembad Tropiqua zich.

Het Keurmerk Veilig & Schoon, uitgegeven door Stichting Zwembadkeur®, leidt tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie van zwembaden en ook tot betere bedrijfsresultaten.

Het Keurmerk is een, door de zwembadbranche ingestelde, regeling met het wettelijk kader als basis en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen. Onder andere Waterleidingwetgeving en Legionella preventie.

Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van het zwembad aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en worden uitgevoerd door de medewerkers.
Het keurmerk werd in ontvangst genomen door Gerrit Yntema en Gerry Hoving (zie foto).