Protocol Aquasport

Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen

 1. Om toegang te verkrijgen tot de sportaccommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers.
 2. Zwemmen kan voor personen tot en met 17 jaar zonder en vanaf 18 jaar mét een coronatoegangsbewijs.
 3. Houd 1,5 meter afstand van elkaar: a. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar b. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden c. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
 4. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar wanneer men zich gaat verplaatsen, behalve in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad.
 5. De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening
 6. Douches en kleedkamers zijn open. Ook andere faciliteiten, zoals sauna etc. mogen open zijn.
 7. Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan de badinrichting bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 8. Wedstrijden zijn toegestaan.
 9. Publiek is niet toegestaan bij sportwedstrijden en trainingen. Bij leszwemmen en diplomazwemmen mogen ouders/begeleiders met een coronatoegangsbewijs helpen bij het omkleden. Tijdens de zwemles en het diplomazwemmen mogen zij niet in de zwemzaal wachten, maar wel in de horeca.
 10. Binnen de zwembaden zijn verschillende schoonmaak- en reinigingsprotocollen in gebruik. Deze worden strikt nageleefd en daar waar noodzakelijk geïntensiveerd. Met name desinfectie van oppervlakten en materialen krijgt extra aandacht volgens richtlijnen.
 11. Voor personeel en daaraan gelijkgestelde, zoals (betaalde) trainers, geldt geen coronatoegangsbewijs.