Peutersurvival

Bij PeuterSurvival leren wij uw kind om zichzelf te redden als hij/ zij in het water valt. Dit wordt aangevuld met onderdelen die ze tijdens de zwemlessen ook zullen leren zoals; springvormen, flipperen, drijven en duiken. Hiermee wordt op een leuke en speelse manier de basis gelegd voor zwemslagen, waarop zij kunnen verder borduren tijdens de toekomstige zwemlessen.

“Leer uw kind zichzelf te redden bij een val te water”

In ons waterrijke land is verdrinking doodsoorzaak nummer 1 bij jonge kinderen. Toch starten de meeste kinderen pas met de zwemlessen tussen de 4 en de 6 jaar. Dit komt voort uit de opvatting dat een kind pas kan leren zwemmen op een leeftijd dat de motorische ontwikkeling het toelaat om moeilijke zwemslagen zoals de schoolslag aan te leren. Ten aanzien van ‘overleven’ (survival) is dit duidelijk een misvatting, de vaardigheden die nodig zijn om verdrinking te voorkomen kunnen ook al op jongere leeftijd worden aangeleerd. Naast het feit dat PeuterSurvival erg leerzaam en belangrijk voor uw kind is, is het ook ontzettend leuk! Door het gebruik van een grote variatie aan materialen als hoepels, matten, duikobjecten, stuurkaarten, boten, emmers, gieters, eendjes en door het enthousiasme van onze lesgevers wordt er een optimale leeromgeving gecreëerd.

Informatie

Uw kind zal in groepjes van maximaal 6 kinderen deelnemen aan PeuterSurvival. We werken met het EasySwim PRO drijfpak tijdens de lessen. U kunt het pak ook meenemen tijdens het recreatief zwemmen hier, elders of op vakantie. Dit pak is veilig en zeer comfortabel tijdens het spelen. Na de eerste les waarin u uitleg krijgt over PeuterSurvival, gaan onze onderwijzers aan de slag om uw kind zichzelf te leren redden in het water.

Lesdagen

  • Woensdag
  • Vrijdag
  • Zondag

Kosten en betaalwijze

De kosten voor PeuterSurvival bedragen € 7,60 per les. De betaalwijze is aan de kassa waar u de leskaart per maand kunt opwaarderen. Het EasySwim PRO zwempak wordt aangemeten tijdens de eerste les. U kunt het EasySwim PRO zwempak a € 62,95 aan de kassa voldoen.

Inschrijven en gratis zwemmen

U kunt u kind inschrijven vanaf 2 jaar. Uw kind kan dan worden opgeroepen vanaf 3 jaar. U kunt na de inschrijving een lespas (borg is €5,00) bij de kassa ophalen. Op vertoon van deze pas kan uw kind vanaf het moment van ontvangst van de pas 7 dagen per week gratis in Tropiqua zwemmen. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 die u kunt voldoen tijdens de inschrijving via IDEAL. U kunt het inschrijfgeld ook betalen aan de kassa van het zwembad. Uw inschrijving wordt afgehandeld als u het inschrijfgeld betaald hebt.

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via tropiqua@veendam.nl, of door te bellen naar 0598-652300.