Aquasport

Drie mensen tijdens aquasport

Tropiqua biedt verschillende soorten Aquasport aan. De intensiteit kan per les  variëren. Aquasport wordt meestal gegeven in sta diepwater met uitzondering van Aquajogging. 

Planning Aqua Drum Vibes

Op de onderstaande data wordt er weer Aqua Drum Vibes gegeven. Reserveren is verplicht!!! Dit kan via de website! Max 35 deelnemers. Op maandag/donderdag vervalt de bootcamp les, op dinsdag komt de aerobicles te vervallen.

  • Maandag (Eva) 8 mei, 15 mei en 22 mei van 19.15 tot 19.45 uur.
  • Dinsdag (Janet/Anje) 30 mei, 6 juni en 13 juni van 19.15 tot 19.45 uur.
  • Donderdag (Annegrét) 22 juni, 29 juni en 6 juli van 19.15 tot 19.45 uur.

Op bovenstaande donderdagen vervalt Aqua Bootcamp. En op de dinsdagen Aquarobics. Wanneer u deel wilt nemen aan Aquadrumvibes lessen dan is het noodzakelijk dat u reserveert. Het maximaal aantal deelnemers is 35.

Maandag Les Intensiteit Bodemdiepte
09:30-10:00 uur Fifty-Fitt laag – gemiddeld sta diep water
10:00-10:30 uur Aqua jogging gemiddeld diep water
11:15-11:45 uur Aqua jogging gemiddeld diep water
19:15-19:45 uur Aqua bootcamp hoog sta diep water
19:45-20:15 uur Aqua jogging gemiddeld-hoog diep water
Dinsdag Les Intensiteit Bodemdiepte
09:30-10:00 uur Aquavitaal laag – gemiddeld sta diep water
19:15-19:45 uur Aquarobics gemiddeld – hoog sta diep water
19:45-20:15 uur Aquajogging gemiddeld – hoog diep water
Woensdag Les Intensiteit Bodemdiepte
09:30-10:00 uur Fifty-Fitt laag – gemiddeld sta diep water
19:30-20:15 uur Aqua Total fit gemiddeld – hoog sta diep en diep water
Donderdag Les Intensiteit Bodemdiepte
19:15-19:45 uur Aqua bootcamp hoog sta diep water
19:45-20:15 uur Aqua jogging gemiddeld-hoog diep water

Tarieven Aquasport

  • Eén les € 7,15
  • 10 x Aquasport € 64,25

All-in abonnementhouders kunnen onbeperkt deelnemen. Naast de kosten voor deelname betaald u € 5,- voor een abonnementspas of 10 x Aquasportpas. Meer informatie vindt u op de all-in abonnementen pagina.

Meer info Aquasport

Het voordeel van aquasporten is dat de gewrichten minimaal worden belast. Hierdoor is Aquasport in veel gevallen ook geschikt bij revalidatie en kan het bijdragen in het herstel na een blessure. Voor mensen met gewrichtsklachten is aquasport de beste manier om fit en actief te blijven. Plezier staat voorop, maar het kan ook heel fanatiek. U bepaalt zelf hoeveel weerstand het water geeft door soepel of krachtig te bewegen. Alle Aquasport instructeurs in Tropiqua zijn professioneel onderlegd en volgen regelmatig nieuwe opleidingen.

Aquarobics

Aquarobics is dé manier om swingend uw conditie te verbeteren. Op passende muziek traint u het uithoudingsvermogen en spierkracht.

Aquajogging

Een half uur Aquajogging staat gelijk aan twee uur wandelen. Alle spiergroepen worden aan het werk gezet. Door de weerstand van het water worden er calorieën verbrandt.

Let op: de bodemdiepte is 2 meter. Het is daarom belangrijk dat u kan zwemmen!

Aqua Bootcamp

Aqua Bootcamp staat voor snelheid, power, kracht. De training is afwisselend en zeer actief. U traint het uithoudingsvermogen, spierkracht en longcapaciteit.

Aqua Total Fit

Aqua Total Fit is een combinatie van alle aquasporten in één. Deze bodemdiepte is gevarieerd. Tijdens de les worden er spierversterkende oefeningen en conditietraining gedaan. Let op: De training wordt deels gegeven in diep water. Het is daarom belangrijk dat u kan zwemmen!

Fifty-Fitt

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt, blijft langer mobiel. Bent u de 50 gepasseerd en nog steeds graag actief bezig? Dan is Fifty Fitt dé manier om fit te blijven! Tijdens deze les wordt er gericht geoefend om uw spieren te trainen en tegelijkertijd uw conditie te verbeteren. De les is in het subtropische zwembad en wordt gegeven op muziek. De diepte van het zwembad is 1.30 meter.

Aqua Vitaal

De les wordt gegeven in het subtropische zwembad. Met achtergrondmuziek wordt er gewerkt aan verbetering van lenigheid en balans. De waterdiepte is 1.30m. De oefeningen zijn gericht op het ADL (algemeen dagelijkse leven) denk hierbij aan reiken en draaien.

Aquadrums

Dit slaat echt alles! Aquadrums is de ultieme combinatie van ritmisch drummen, heel veel plezier en de energie van een stevige work-out. Alle oefeningen zijn zo samengesteld dat ze zoveel mogelijk spiergroepen trainen. Met de speciaal ontworpen drumsticks wordt extra gebruik gemaakt van de weerstand van het water. Dit is de enige aquasport die niet wekelijks wordt gegeven. Kijk voor data op onze website. Deze aquasport dient gereserveerd te worden.

Meer informatie

T: 0598 652 300
E: tropiqua@veendam.nl