Aquasport

Tropiqua bied verschillende soorten Aquasport aan. De intensiteit kan per les  variëren. Aquasport wordt meestal gegeven in sta diepwater met uitzondering van Aquajogging. Wanneer u deelt wilt nemen aan één van onze Aquasportlessen dan is het noodzakelijk dat u reserveert via deze link.

Maandag les intensiteit bodemdiepte
09:30-10:00 uur Fifty-Fitt laag – gemiddeld sta diepwater
10:00-10:30 uur Aqua jogging laag – gemiddeld diepwater
19:15-19:45 uur Aqua jogging gemiddeld – hoog diepwater
19:45-20:15 uur Aqua Bootcamp hoog sta diep en diepwater

 

Dinsdag les intensiteit bodemdiepte
09:30-10:00 uur Aquavitaal laag – gemiddeld sta diepwater
19:15-19:45 uur Aqua jogging gemiddeld – hoog diepwater
19:45-20:15 uur Aquarobics gemiddeld – hoog sta diepwater

 

Woensdag les intensiteit bodemdiepte
09:30-10:00 uur Fifty-Fitt laag – gemiddeld sta diepwater
19:30-20:15 uur Aqua Total fit gemiddeld – hoog sta diep en diepwater

 

Donderdag les intensiteit bodemdiepte
19:15-19:45 uur Aqua jogging gemiddeld – hoog diepwater
19:45-20:15 uur Aqua Bootcamp hoog sta diep en diepwater

Deelname reserveren

Aquasport is alleen mogelijk op basis van reservering. Dit om de afstand van 1.5 meter te kunnen garanderen. Voor aquasport kan de groep uit maximaal 30 personen bestaan. Aquasport vindt voorlopig alleen plaats in de avonduren en hiervoor geldt het protocol aquasport.

Tarieven Aquasport

  • Eén les € 6,65
  • 10x Aquasport € 60,00

All-in abonnementhouders kunnen onbeperkt deelnemen. De borg voor een abonnementspas of 10x Aquasportpas is € 5,-. Klik hier voor informatie over All-in abonnementen.

Meer info Aquasport

Het voordeel van aquasporten is dat de gewrichten minimaal worden belast. Hierdoor is Aquasport in veel gevallen ook geschikt bij revalidatie en kan het bijdragen in het herstel na een blessure. Voor mensen met gewrichtsklachten is aquasport de beste manier om fit en actief te blijven. Plezier staat voorop maar het kan ook heel fanatiek. U bepaalt zelf hoeveel weerstand het water geeft door soepel of krachtig te bewegen. Alle Aquasportinstructeurs in Tropiqua zijn professioneel onderlegd en volgen regelmatig nieuwe opleidingen.

Aquarobics

Aquarobics is dé manier om swingend uw conditie te verbeteren. Op passende muziek traint u het uithoudingsvermogen en spierkracht in sta diepwater.

Aquajogging

Een half uur Aquajogging staat gelijk aan twee uur wandelen. Alle spiergroepen worden aan het werk gezet. Door de weerstand van het water worden er calorieën verbrandt.

Let op: de bodemdiepte is  2 meter. Het is daarom belangrijk dat u kan zwemmen!

Aqua Bootcamp

Aqua Bootcamp staat voor snelheid, power, kracht. De training is afwisselend en zeer actief. U traint het uithoudingsvermogen, spierkracht en longcapaciteit.

Aqua Total Fit

Aqua Total Fit is een combinatie van alle aquasporten in één. Deze bodemdiepte is gevarieerd. Tijdens de les worden er spierversterkende oefeningen en conditietraining gedaan. Let op: De training wordt deels gegeven in diep water. Het is daarom belangrijk dat u kan zwemmen!

Fifty-Fitt

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. Bent u de 50 gepasseerd en nog steeds graag actief bezig? Dan is Fifty Fitt dé manier om fit te blijven! Tijdens deze les wordt er gericht geoefend om uw spieren te trainen en tegelijkertijd uw conditie te verbeteren. De les is in het subtropische zwembad en wordt gegeven op muziek. De diepte van het zwembad is 1.30m.

Aqua Vitaal

De les wordt gegeven in het subtropische zwembad. Met achtergrondmuziek wordt er gewerkt aan verbetering van lenigheid en balans. De waterdiepte is 1.30m. De oefeningen zijn gericht op het ADL (algemeen dagelijkse leven) denk hierbij aan reiken en draaien.

Meer informatie

T: 0598 652 300
E: tropiqua@veendam.nl