Zwemles

Jongetje springt in het water

Bij Tropiqua staat plezier in zwemmen voorop. De professionele zweminstructeurs leren je kind spelenderwijs hoe ze zich zelfstandig kunnen redden in het water. Zwemles begint met rustig wennen aan het water. Daarna gaan we stap voor stap verder, zodat jouw kind goed leert zwemmen. Daar heeft jouw kind de rest van zijn leven profijt van.

Inschrijven voor zwemles

Je kunt jouw kind inschrijven voor EasySwim als het 3 jaar is. Vanaf 4 jaar kan er gestart worden met zwemles. Zodra er ruimte is zal er telefonisch contact opgenomen worden.

Let op! Op dit moment moet u rekening houden met een wachtlijst van 9 maanden tot een jaar.

Leerlingvolgsysteem

Tropiqua werkt met het leerlingvolgsysteem van Data duiker. Alle kinderen die op zwemles zitten kunnen gebruik maken van deze communicatietool.

Via de link op onze website kunt u inloggen voor het leerlingvolgsysteem. (inloggen zwemles)

Op deze manier kun je de vorderingen van je kind volgen. De lesgever kan via het leerlingvolgsysteem ook weer met jou communiceren. De scores zullen 1 x per vier weken worden bijgewerkt door de instructeur.

Wanneer je vragen hebt over het gebruik van de scoremodule, dan horen wij het graag. Voor Tropiqua is de gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk en daarin staat de inbreng van de klant centraal. Schroom dus niet om contact op te nemen via zwemles.tropiqua@sport.veendam.nl of door te bellen naar 0598-652300.

Extra oefenen in het subtropisch bad

Wachtlijstpas

Wil je lekker spelen in het water met jouw kind? Dat kan bij Tropiqua! Vanaf het moment dat jouw kind is ingeschreven, kun je een zwempas ophalen. Eenmalige jkosten € 5,00.  Met deze zwempas kan jouw kind onder begeleiding van een betalende zwemvaardige volwassene, onbeperkt en gratis komen zwemmen. 

Zelf oefenen in het wedstrijdbad

Op zondagmiddag van 16:30 tot 17:00 uur is het mogelijk om zelf te oefenen met uw kind in het wedstrijdbad. Bijvoorbeeld met het duikscherm. Tijdens vakanties of bij extreme drukte vervalt deze mogelijkheid. Overleg altijd eerst met de aanwezige lifeguard wat en waar u wilt oefenen. In het belang van de veiligheid zal de lifeguard u wel of geen toestemming geven. Het advies van de lifeguard is bindend. Daarnaast dient u zich te houden aan de huisregels van Tropiqua.

Deze mogelijkheid is alleen voor kinderen die in Tropiqua op zwemles zitten. De ouder/ verzorger moet ook badkleding dragen en zelf kunnen zwemmen.

Professionele zweminstructeurs

Bij Tropiqua werken zweminstructeurs die volledig bevoegd zijn om kinderen, jongeren en volwassenen zwemles te geven en op te leiden voor de diploma’s A, B en C. De instructeurs hebben hiervoor een beroepsopleiding gevolgd en zijn gecertificeerd instructeur van het Zwem-ABC.

Alle zweminstructeurs hebben een uitgebreid EHBO-diploma en BHV-diploma.

Planning proef- en diplomazwemmen 2023-2024

In onderstaand overzicht vindt u de data voor het proef- en diplomazwemmen tot en met juli 2024:

Proefzwemmen

  • 3 februari 2024
  • 9 maart 2024
  • 13 april 2024
  • 8 juni 2024
  • 13 juli 2024

Diplomazwemmen

  • 10 februari 2024
  • 16 maart 2024
  • 20 april 2024
  • 15 juni 2024
  • 19 juli 2024 (vrijdag)

Alles onder voorbehoud. Er kunnen data gewijzigd worden.

Meer informatie over zwemles?

Overweeg je om jouw kind op te geven voor zwemles bij Tropiqua of wil je zelf (beter) leren zwemmen, en heb je nog vragen?

Bel ons op 0598 – 65 23 00 of stuur ons een bericht via het contactformulier.