Veilig en Schoon

Algemene regels tijdens uw bezoek aan het zwembad

  1. Om toegang te verkrijgen tot de sportaccommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers.
  2. Zwemmen kan voor personen tot en met 17 jaar zonder en vanaf 18 jaar mét een coronatoegangsbewijs.
  3. Houd 1,5 meter afstand van elkaar: a. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar b. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden c. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
  4. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar wanneer men zich gaat verplaatsen, behalve in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad.
  5. De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening
  6. Douches en kleedkamers zijn open. Ook andere faciliteiten, zoals sauna etc. mogen open zijn.
  7. Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan de badinrichting bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  8. Wedstrijden zijn toegestaan.
  9. Publiek is niet toegestaan bij sportwedstrijden en trainingen. Bij leszwemmen en diplomazwemmen mogen ouders/begeleiders met een coronatoegangsbewijs helpen bij het omkleden. Tijdens de zwemles en het diplomazwemmen mogen zij niet in de zwemzaal wachten, maar wel in de horeca.

Klachtenformulier

Mocht u toch het gevoel hebben dat er iets niet in orde is, meld dat dan bij één van de medewerkers van het zwembad of via het klachtenformulier zodat we het snel voor u kunnen oplossen.

 

Keurmerk Veilig en Schoon

Wij hebben het Keurmerk Veilig en Schoon. Dankzij het keurmerk bent u er van verzekerd dat u een veilige en schone zwemaccommodatie bezoekt waar u zich daarover geen zorgen hoeft te maken. Want naast een interne wil om de kwaliteit hoog te houden zien verschillende overheden er op toe dat de regels gevolgd worden wat resulteert in een schone en veilige omgeving voor iedereen.